مالیات شرکت‌های غیرفعال

آن‌چیز که باید درباره مالیات شرکت‌های غیرفعال بدانید ۱۴۰۳

همان‌طور که می‌دانید مالیات شرکت‌ها مانند مالیات شرکت‌های غیرفعال ، دارای بحث‌های بسیار پیچیده و فنی هست که هر شخصی می‌بایست در جریان تغییرات قانونی و یا تبصره و ماده‌های الحاقی قوانین مالیاتی آن باشد تا ندانسته در دردسرهای مالیاتی نیفتد و موضوع در مورد شرکت‌هایی که دارای فعالیت هستند واضح و روشن است، بر اساس حیطه و عرصه‌ی فعالیت‌ها میزان پرداختی و نحوه محاسبه آن مشخص می‌شود.

همچنین گفتنی است که در برخی مواقع شما شرکتی را ثبت کرده‌اید که فقط در حد یک نام مانده و یا طی یک سال گذشته شما هیچ‌گونه فعالیت مالی را نداشته‌اید، حال این سؤال به ذهن خطور می‌کند که آیا برای شرکت‌های بدون فعالیت مالی نیز برگه مالیاتی صادر می‌شود؟ یا اینکه از خود بپرسید نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعالی چگونه است؟ ما در این مقاله نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال را بررسی می‌کند؛ و برخی نکات را می‌گوییم که برای شما مفید باشد. بسیار سپاس گزاریم که تراز محاسبان برنا را تا انتهای این مقاله همراهی می‌کنید.

تعریف شرکت‌های غیرفعال

به هر شرکتی که طی یک یا چند دوره مالی (برای مثال از یک فروردین تا ۲۹ اسفندماه همان سال) هیچ‌گونه فعالیت مالی یا گردش بانکی یا فروش و هزینه را در دفاتر و اسناد مالی خود نداشته باشد و حساب‌های بانکی به نام آن موسسه و یا صاحبان آن مؤید این امر باشند، شرکت غیرفعال گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: جرائم مالیاتی چیست؟ و شرایط بخشودگی آن

مالیات شرکت‌های غیرفعال

نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال به این صورت است که اگر دفاتر و حساب‌های بانک نشان‌دهنده عدم فعالیت آن باشند اظهارنامه صفر پرکرده و مالیات آن صفر تلقی می‌گردد و هیچ‌گونه مالیاتی به آن تعلق نمی‌گیرد.

نکات حائز اهمیت در مورد شرکت‌های غیرفعال

  • عدم وجود هرگونه گردش مالی
  • عدم وجود هرگونه نقل انتقال مالی بنام صاحبان شرکت
  • ثبت‌نام و تشکیل پرونده در سامانه مالیاتی کشور و در شعبه مالیاتی منطقه
  • اعلام عدم فعالیت مالی به‌صورت کتبی با مهر شرکت و امضاء صاحبان امضاء (بر اساس اساسنامه) و تحویل به سازمان امور مالیاتی
  • پلمپ دفاتر قانونی در تاریخ مقرر و تحویل آن‌ها به سازمان مالیاتی به‌صورت سفید
  • ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی (اظهارنامه عملکرد و اظهارنامه ارزش‌افزوده و ارسال آمار سامانه مؤدیان…) به‌صورت سفید
  • عدم وجود برگ خرید در بازه زمانی که شرکت اعلام عدم فعالیت نموده
  • شرکت می‌بایست کد اقتصادی داشته باشد و در بازه زمانی موردنظر، هیچ‌گونه فعالیت اقتصادی با آن ثبت نگردد
  • مدیرعامل موظف است در پایان سال مالی موردنظر مجدداً موضوع عدم فعالیت را به سازمان امور مالیاتی به‌صورت مکتوب اعلام نماید.
  • خرید هرگونه تجهیزات، ماشین‌آلات و یا ملزومات اداری به نام شرکت، فعالیت مالی محسوب می‌شود و باعث رد عدم فعالیت شرکت می‌گردد.
  • عدم رعایت هرکدام از بندهای فوق موجب می‌شود که سازمان مالیاتی کشور عدم فعالیت شرکت را رد کند و مالیات برای شرکت محاسبه نماید.
  • در صورت ادامه یافتن عدم فعالیت شرکت برای چند دوره متوالی، صاحبان شرکت می‌بایست یا فعالیت خود را از سر بگیرند و یا انحلال شرکت را به سازمان مالیاتی اعلام نمایند.

نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال

بر اساس قانون مالیات بر درآمد برای شرکت‌ها، مالیات از درآمد، تراکنش‌های مالی و صورتحساب سود و زیان استخراج می‌شود و هر چه این فعالیت‌ها کمتر باشد، میزان مالیات متعلقه کمتر خواهد شد و در شرکت‌های که این عدد صفر است پس مالیاتی اخذ نمی‌گردد. با این اوصاف، محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال صفر منظور می‌شود.

بیشتر بخوانید: مالیات حقوق صفر | صفر مطلق محاسبات مالیاتی

نکته مهم اینکه بر اساس قانون مالیات شرکت‌ها، هر شرکت تازه تأسیس می‌بایست طی دو ماه برای گرفتن کد اقتصادی و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کند و اگر این امر اتفاق نیافتد می‌بایست منتظر جرائم سنگین باشند، اما اگر قصد فعالیت ندارد و تازمان مشخصی شرکت فاقد فعالیت می‌ماند نیز می‌بایست نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند و مراتب عدم فعالیت شرکت را به‌صورت کتبی به سازمان مالیاتی منطقه اعلام کنند.

وظایف مالیاتی مدیرعاملان شرکت‌های غیرفعال

برای اینکه از جرائم سنگین و غیرقابل‌بخشش مالیاتی نجات پیدا کنید مدیران شرکت‌های غیرفعالی وظایفی دارند که اگر آن‌ها را به‌درستی انجام دهند، محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود که مالیاتی آن‌ها صفر منظور می‌شود، پس با ما بمانید تا در ادامه این نکات را خاطرنشان کنیم:

  • اعلام کتبی عدم فعالیت شرکت به کلیه واحدهای اداره امور مالیاتی منطقه (مالیات شرکت‌ها و واحد ارزش‌افزوده …)
  • پلمپ دفاتر قانونی برای دوره مالی موردنظر در بازه زمانی قانونی (مثلاً تا قبل از ۲۹ اسفند برای سال مالی آتی)
  • تسلیم تمامی اظهارنامه‌های مالیاتی به‌صورت صفر
  • بر اساس ماده ۱۸۶ تبصره ۴ قانون مالیات‌های مستقیم، چنانچه هر شرکت پس از ۵ سال همچنان فاقد فعالیت مالی باشد حتماً برای شروع فعالیت و اعمال هرگونه تغییرات حتماً مفاصا حساب مالیاتی دریافت کنند.
  • در صورت شروع فعالیت شرکت، مدیرعامل می‌بایست شروع فعالیت را به‌صورت کتبی به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط اطلاع دهد.

انحلال شرکت یا عدم فعالیت آن

خیلی‌ها شاید به این فکر کرده باشند که نحوه محاسبه مالیات شرکت‌ها غیرفعال سخت بوده و یا درهرصورت اداره مالیاتی مبلغی را به‌صورت جریمه دریافت می‌کند و یا هر دلیل دیگری از قانون انحلال شرکت استفاده می‌کنند.

این نکته شایان‌ذکر است که هر شرکت تا پنج سال متوالی می‌تواند عدم فعالیت خود را با رعایت نکات فوق ادامه دهد، اما اگر این عدم فعالیت طولانی‌تر شد و یا صاحبان شرکت برنامه‌ی برای فعالیت مجدد شرکت ندارند آن‌وقت گزینه انحلال شرکت بهترین گزینه است، زیرا انحلال شرکت به‌منظور مرگ شرکت بوده و این بدان معناست، اگر صاحبان شرکت قصد ادامه فعالیت دارند دیگر قادر به استفاده از امتیاز این شرکت نخواهند بود. پس این نکته را به خاطر بسپارید و در مورد شرکت تصمیم صحیح را بگیرید.

سخن آخر

در این مقاله در مورد نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال صحبت شد و کلیه نکات در مورد شرکت‌های غیرفعال و یا تصمیم به انحلال آن را شرح دادیم. برای استفاده از قانون مالیات صفر انجام چندین امر توسط مدیرعامل لازم و ضروری بود که به آن نیز اشاره شد امیدواریم، این مقاله به سؤالات ذهن شما پاسخ داده باشد متشکریم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی کردید.

سؤالات متداول

۱- نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال چگونه است؟

در صورت تحویل دفاتر پلمپ سفید و اظهارنامه‌های مختلف با عملکرد صفر و همچنین اعلام کتبی عدم فعالیت مدیرعامل به سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات متعلقه صفر منظور می‌گردد.

۲- چه اقداماتی بایستی انجام شود تا مالیات شرکت‌های غیرفعال صفر منظور گردد؟

  • پلمپ دفاتر قانونی
  • اعلام کتبی مدیرعامل به سازمان مالیاتی که مراتب عدم فعالیت در آن به‌وضوح گفته‌شده باشد.
  • تسلیم کلیه اظهارنامه‌ها
  • نداشتن گردش مالی (حساب‌های بانکی و یا هرگونه مراوده‌ی مالی چون صدور برگ خرید فروش و یا خرید هر چیزی به نام شرکت)

۳- بین انحلال شرکت و عدم فعالیت شرکت کدام گزینه بهتر است؟

اگر صاحبان شرکت به هر دلیل قصد شروع فعالیت مجدد با این نام و برند را ندارند، از قانون انحلال استفاده کنند زیرا انحلال به معنای مرگ شرکت بوده و دیگر قابل بازگشت نیست، اما اگر به‌صورت موقت برای مدت کوتاهی فعالیت اقتصادی ندارند، می‌توانند از عدم فعالیت استفاده کنند و مراتب را به‌صورت کتبی به سازمان‌های ذی‌ربط اطلاع دهند. تا از محاسبه مالیات شرکت‌های غیرفعال استفاده کنند؛ و متحمل هزینه‌های سنگین نگردند.

Inactive company and taxes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 10 =