تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم

تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

در دنیای اقتصاد امروز، نظام‌های مالیاتی نقشی اساسی در تنظیم فعالیت‌های مالی و معاملاتی و همچنین حمایت از ثبات اقتصادی کشور ایفا می‌کنند. در این راستا، قوانین مالیاتی باید بگونه‌ای تدوین و اجرا شوند که ضمن شفافیت، زمینه را برای رشد و شکوفایی کسب‌وکارها، بویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط، فراهم نمایند؛ که تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم یکی از این مشوق‌های مالیاتی است. در ادامه توضیحاتی در مورد تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم ارائه داده می‌شود که امید است در صورت داشتن هرگونه ابهام ذهنی، بتوانیم شفاف‌سازی لازم را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید صورت‌های مالی صحیح و قابل دفاعی در حوزه تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم جهت ارائه به اداره مالیاتی تهیه کنید. پس با ما در تراز محاسبان برنا همراه باشید

تاریخچه تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

در سال ۱۳۶۶، قانون مالیات های مستقیم توسط مجلس شورایی اسلامی تصویب شد؛ و در سال‌های بعد سازمان امور مالیاتی کشور، تشویق‌ها و جرائمی برای این نوع مالیات در نظر گرفت تا مشوقی برای پرداخت اوراق مطالبه‌ی و یا استفاده از معافیت موئدیان باشد. این قانون در سال ۱۳۹۴ موردبازنگری قرار گرفت و تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم از سوی سازمان مالیاتی کشور اعلام شد. در تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم برخی مشاغل با ارائه دفاتر مالی و مستندات موردقبول اداره مالیاتی، ثبت‌نام و ارسال به‌موقع اظهارنامه مالیاتی، معاف شمرده می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا به‌طور کامل این تبصره را بررسی کنیم.

مطلب مرتبط: همه چیز درباره اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده

تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم چیست؟

به زبانی ساده و شفاف، تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، یکی از مشوق‌های مالیاتی است که به‌موجب این قانون تا ۱۰۰ برابر معافیت مالیاتی اگر فروش سالیانه داشته باشید با ارائه دفاتر و اسناد مالی بعلاوه ثبت اظهارنامه تا پایان خردادماه سال بعد، شما می‌توانید از این ماده‌قانونی استفاده نماید. حسابداران، این نکته را مدنظر داشته باشند که حتماً نسبت به ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی در سامانه مؤدیان مالیاتی اقدام نماید چون‌که شرط دیگر استفاده از این ماده همین هست. بعلاوه سقف معافیت به‌صورت سالانه تغییر کرده و اداره مالیاتی آن را به‌صورت سالانه اعلام می‌نماید.

نکته: همه‌ساله سازمان مالیاتی تغییراتی را در برخی مشاغل یا دستورالعمل‌ها، به وجود می‌آورد، برای اینکه از هرگونه خطا و اشتباهی در امان باشید، حتماً به‌صورت سالانه تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم را از روی سایت سازمان مالیاتی قسمت بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها دانلود کنید و مطالعه بفرمایید.

سقف تبصره ماده ۱۰۰ در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۲ بر اساس برنامه بودجه همین سال، میزان سقف مالیاتی ۶۷،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال یا معادل ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان برای موئدیان گروه‌های الف، ب و ج در نظر گرفته‌شده است.

شرایط استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

کلیه صاحبان مشاغلی که در سال ۱۴۰۲ مشمول سقف مالیاتی ۱۰۰ برابر عرضه خدمات و فروش کالا شده‌اند، برابر مبلغ ۶۷،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می‌توانند در سال ۱۴۰۳ نیز از این قانون بهره‌مند شوند. البته چهار شرط هم دارد که برای همه افراد و مشاغل جامعیت دارد و می‌بایست همه آن را رعایت کنند؛ که در ذیل این شروط ذکرشده است:

اول: حتماً نسبت به بارگذاری فرم مالیات‌های مقطوع در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی اقدام کنند.

دوم: مشمولان ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم می‌بایست اظهارنامه عملکرد خود را در موعد مقرر، تسلیم کند.

سوم: برای استفاده از این معافیت می‌بایست تمامی اسناد و دفاتر مالی جهت بررسی در اختیار اداره امور مالیاتی قرار گیرد.

چهارم: نداشتن بدهی مالیاتی و تسویه بدهی سال‌های گذشته یکی از شروط اصلی این معافیت است. (برای اطلاع از وضعیت بدهی خود در سامانه مالیاتی می‌توانید از این سامانه درخواست استعلام کنید و هرگونه بدهی را تسویه نماید.) همچنین گرفتن برگه تشخیص و تسویه آن‌ها در زمان بررسی پرونده.

پنجم: مجموع فروش کالا و خدمات در سال ۱۴۰۲ حداکثر برابر سقف ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان باشد.

ششم: ثبت اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی و همچنین ارسال درخواست برای استفاده از این ماده‌قانونی در موعد مقرر. شایان‌ذکر است که درخواست برای این تبصره همه‌ساله در موقع ثبت‌نام برای اظهارنامه در سامانه ارسال می‌گردد.

نحوه ثبت‌نام ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۴۰۳

مؤدیان مالیاتی که می‌خواهند از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم استفاده کنند، نحوه ثبت‌نام آن مقدار با ثبت‌نام اظهارنامه متفاوت است که در ادامه این موضوع شرح داده‌شده است، لطفاً با ما بمانید تا انتهای این مقاله.

مطلب مرتبط: استانداردهای حسابداری سال ۱۴۰۲ و تغییرات آن

  1. وارد صفحه اصلی سامانه درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir شوید و کد ملی، رمز عبور و عدد تصویر امنیتی را وارد کنید. لازم به ذکر است، در صورت نداشتن نام کاربری و رمز عبور، ابتدا باید در سامانه اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم به آدرس ntr.tax.gov.ir ثبت‌نام کنند.
  2. در این مرحله باید کد ۶ رقمی ارسال‌شده به شماره تلفن همراه ثبت‌شده در سامانه را وارد کنید و دکمه ورود به سامانه را بزنید.
  3. با ورود به صفحه حساب کاربری، پیغامی با کادر قرمز در بالای صفحه با متن «جهت ارسال اظهارنامه عملکرد و توافق تبصره ماده ۱۰۰ اینجا کلیک نماید» نمایش داده خواهد شد که باید روی آن کلیک کنید. به‌این‌ترتیب وارد سامانه ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ خواهید شد.
  4. چنانچه بیش از یک پرونده مالیاتی دارید، ابتدا در این مرحله باید پرونده موردنظرتان را انتخاب کنید.
  5. با انتخاب پرونده مالیاتی موردنظر، اطلاعات هویتی را مشاهده خواهید کرد. چنانچه از صحت اطلاعات اطمینان دارید، روی دکمه سبزرنگ «ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده ۱۰۰» کلیک کنید.
  6. در این مرحله باید سال عملکرد و نوع فعالیت را مشخص کرده و از قسمت نوع اظهارنامه گزینه «فرم تبصره ۱۰۰» را انتخاب کنید. درنهایت دکمه «تأیید» را بزنید.
  7. در صفحه بازشده، اطلاعات هویتی خود را مشاهده خواهید کرد که در صورت اطمینان از صحت اطلاعات باید دکمه «ذخیره و ادامه» را بزنید.
  8. در این مرحله باید داده‌های مربوط به مبالغ فروش را وارد کرده و سپس روی دکمه «افزودن» کلیک کنید.
  9. درنهایت قبض مالیاتی صادره به شما نشان می‌شود. در صورت موافقت با مبلغ روی دکمه «صدور قبض» کلیک کنید.

جمع‌بندی ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

در این مقاله در مورد تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم و نحوه و شرایط استفاده از آن و همچنین چگونگی استفاده از سامانه تبصره ۱۰۰ و هر آنچه لازم بود، شرح داده شد. امید است این مقاله سؤالات شما را پاسخ داده و دارای مطالب مفیدی برای کسب‌وکار شما به ارمغان آورده باشد. با تشکر از اینکه تا انتهای این مقاله ما را همراهی کردید.

همچنین می‌توانید از موتورهای جستجو جهت کسب اطلاعات بیش‌تر بهره ببرید.

سوالات متداول ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

۱- تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم چیست؟

این تبصره مالیاتی به‌نوعی مشوقی است برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط که بتوانند از معافیت‌های آن استفاده کنند و هزینه کمتری را متحمل شوند.

۲- سقف معافیت تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

حداکثر تا ۱۰۰ برابر مبلغ معافیت مالیاتی یعنی تا حداکثر مبلع ۶۷،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال یا معادل ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان برآورد شده است.

۳- مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم آیا باید اظهارنامه الکترونیک ارسال کنند؟

جواب قطعاً بله است، در صورت نداشتن اظهارنامه مالیاتی به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان مشمول ماده ۱۰۰ شد.

۴- آیا اظهارنامه مالیاتی مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم با اظهارنامه عملکرد یکی است؟

خیر، برای بهره‌مندی از تبصره ماده ۱۰۰ حتماً باید اظهارنامه مالیاتی تبصره ۱۰۰ را تکمیل کنید که شرح آن با جزئیات در متن آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =