اگر به عنوان حسابدار در رستوران استخدام شدهاید قطعا خواهان کسب اطلاعات از وظایف حسابدار رستوران هستید. این موضوع در مورد صاحبان رستوران ها نیز صادق است. آنان میخواهند بدانند چه وظایفی بر عهده حسابدار است تا وی بتوانند اطلاعات دقیق و شفاف از اوضاع مالی رستوران را در مواقع ضروری در اختیارشان قرار دهد در این سری از مقالات آموزش رایگان حسابداری تراز محاسبان برنا شما را با این موضوع بیشتر آشنا مینماییم. تا پایان با ما همراه باشید.
مهمترین وظایف حسابدار رستوران چیست؟
حسابداری رستوران همانند حسابداری سایر کسب و کارها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو دانستن وظایف حسابدار رستوران امری بسیار مهم قلمداد میشود.
با آگاهی از این وظایف است که حسابدار میتواند اسناد و مدارک را به درستی ثبت و نگاهداری نماید و در نهایت گزارشات مالی را به موقع و دقیق به مدیر رستوران ارایه نماید.
مهمترین وظایف حسابدار رستوران عبارت است از:
مدیریت امور مالی و جریان نقدینگی رستوران
در هر فعالیت تجاری مسالهی پول نقد و یا به اصطلاح دخل و خرج بسیار مهم است. کنترل امور مالی و جریان ورود و خروج وجه نقد از وظایف مهم حسابدار رستوران به حساب میآید.
در شرایطی که درآمد رستوران بیش از هزینههای پرداختی آن، مانند هزینه خرید مواد اولیهی غذایی، حقوق و دستمزد کارمندان و غیره باشد، در پرداخت هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
ولی اگر میزان هزینهها بیش از درآمد باشد و به عبارتی خروجی وجه نقد از ورودی آن بیشتر باشد، بی شک در پرداخت هزینه رستوران با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهید بود. بنابراین حسابدار باید به صورت مستمر جریان نقدینگی ( ورد و خروج وجه نقد) را کنترل نماید، تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آید.
بررسی و تحلیل شاخصهای کلیدی عملکرد
تنها شرط موفق بودن رستوران کیفیت غذای بالای آن نیست. بلکه صاحب رستوران باید مدام شاخص کلیدی عملکرد رستوران مانند میزان نقدینگی کنونی رستوران، هزینههای راه اندازی رستوران و کارمندان را بررسی نماید.
تجزیه و تحلیل اینگونه شاخصهای کلیدی عملکرد، از وظایف مهم حسابدار رستوران است. باید این معیارها توسط وی مدام تحت کنترل باشد تا بتوان رستوران را به موفقیت رساند.
یکی از نکات مهم که باید به آن توجه نمود درک صحیح صاحب رستوران از شاخصهای کلیدی عملکرد و بهبود بخشیدن به آنها است. این امر از طریق مشاوره با حسابدار رستوران میسر میشود.
حسابدار میتواند به بهترین نحو گزارشاتی در این خصوص به مدیر ارایه دهد تا وی دید بهتری از اوظاع مالی رستوران داشته باشد و تصمیمگیری به موقعی اتخاذ نماید.
تهیه صورتهای مالی رستوران
تهیه صورت سود و زیان
یکی دیگر از وظایف حسابدار رستوران تهیه صورتهای مالی اساسی مانند صورت سود و زیان است. هدف از ارایه صورت سود و زیان نشان دادن میزان سود یا زیان رستوران در یک دورهی مالی معین است.
این گزارش از طریق درآمدها، هزینهها و موجودی کالا به دست میآید. قطعا مدیر رستوران باید از سودآور بودن رستوران یا ضرردهی آن مطلع باشد.
بنابراین حسابدار باید گزارشات سود و زیان را به صورت ماهانه، فصلی و سالیانه تهیه و به مدیر ارایه نماید، تا وی بتواند با اطلاع از میزان درآمد و هزینه تصمیمگیری نماید.
تهیه ترازنامه
تهیه ترازنامهی رستوران در یک سال مالی نیز مانند ارایه صورت سود و زیان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. در این خصوص حسابدار رستوران باید دارایی و بدهیهای رستوران را از طریق مانده صندوق و بانک، حسابهای دریافتنی، موجودی مواد و کالا، داراییهای ثابت، بدهیهای کوتاه مدت و بلند مدت، حقوق صاحبان سهام مشخص نماید. با استفاده از ترازنامه وضعیت مالی رستوران در یک دوره مالی خاص مشخص خواهد شد.
نکات مهم جهت حسابداری رستوران
انجام امور حسابداری رستوران امری بسیار مهم است.. بنابراین بعد از آشنایی با وظایف حسابدار رستوران، شما را با نکات مهم جهت حسابداری رستوران بیشتر آشنا مینماییم. تا شما به عنوان مدیر رستوران مدیریت بهتری روی امور مالی داشته باشید.
درک زبان حسابداری
شما به عنوان مدیر رستوران به جهت برقراری ارتباط بهتر با حسابدار باید با اصطلاحات حسابداری مانند بدهی، اعتبار، ترازنامه، سود و زیان، مالیات، جریان وجه نقد و غیره آشنایی داشته باشید.
با مطلع شدن از اینگونه کلمات شما از عملکرد روزانهی حسابدار و از روند مالی رستوران درک بهتری خواهید داشت. با مطلع بودن از این کلمات و اصطلاحات تعامل میان شما و حسابدار بسیار بهتر میشود و محاسبه امور مالی آسانتر میگردد.
استفاده از ابزارهای مناسب
برای محاسبه و ثبت اسناد و مدارک حسابداری باید از نرم افزارهای حسابداری رستوران و سیستمهای پایانه فروشگاهی ( دستگاه کارتخوان) استفاده نمود.
با تهیه نرم افزار حسابداری کلیهی اسناد حسابداری با دقت ثبت و نگاهداری میشود. شما میتوانید با مشاوره گرفتن از شرکتهای تولید کنندهی نرم افزار حسابداری فروشگاهی و رستوران انتخاب مناسبی در این زمینه داشته باشید.
چک لیست وظایف حسابدار رستوران
اگر بخواهیم به صورت موردی وظایف حسابدار رستوران را مورد بررسی قرار دهیم، عبارتند از:
- حفظ اسرار مالی رستوران و جلوگیری از افشای آن
- انجام دستورات مدیر رستوران
- اعلام بی انضباطی و تخلفات مالی و احساس مسوولیت نسبت به آنها
- ثبت اسناد حسابداری با دقت کامل در سیستم حسابداری
- توانایی انجام کار به صورت گروهی در جهت بهبود بخشیدن به امور حسابداری
- کنترل صندوق، تنخواه گردان، انباردار و ارایهی برنامه به آنان در جهت دادن گزارشات به موقع
- گردآوری اسناد و مدارک
- اطمینان از درستی صدور اسناد حسابداری
- انجام امور حسابداری بر اساس اسناد و مدارک
- تهیه و تنظیم لیست حقوق و دستمزد کارکنان
- تهیه و تنظیم لیست بیمهی تامین اجنماعی و مالیات
- طراحی کدینگ سیستم حسابداری بر اساس استاندارد حسابداری
- تراز دقیق حسابها از جمله حسابهای بانکی رستوران
- بایگانی اسناد حسابداری و گرفتن بک آپ از نرم افزار حسابداری
- اصلاح و بستن حسابها در پایان سال مالی
- تهیه گزارشاتی مانند صورت سود و زیان، ترازنامه
- کنترل مدارک ارایه شده و اطمینان از درستی آنها
- اعلام به موقع بدهیهای رستوران مانند موعد چکهای پرداختی
- به روز کردن اطلاعات خود از طریق شرکت در کلاسهای حسابداری
- دارا بودن برنامه جهت پیشرفت در حسابداری رستوران
در راستای بهبود حسابداری رستوران از محول کردن وظایف زیر به حسابدار رستوران خودداری شود:
- پیگیری وصول مطالبات از مشتریان
- مراجعه به بانک جهت انجام امور بانکی
- مراجعه به سازمانهای دولتی مانند بیمه و مالیات
- پاسخگویی به تلفن های مشتریان
- دریافت سفارش از مشتری
سخن پایانی
حسابداری رستوران بسیار مهم است. در این راستا اطلاع از وظایف حسابدار رستوران جهت انجام امور حسابداری به بهترین شکل لازم و ضروری است. از جمله مهمترین این وظایف کنترل جریان نقدینگی، ثبت و نگهداری اسناد حسابداری در سیستم حسابداری، ارایه گزارشات مالی به موقع به مدیر رستوران است.
بنابراین جهت بهبود در امور حسابداری رستوران به صورت کاملا دقیق و شفاف، از محول کردن انجام امور خارج از حیطهی وظیفهی حسابدار مانند مراجعه به بانک، سازمانهای دولتی، پاسخگویی به تلفن و غیره باید خودداری کرد.
سوالات متداول
۱- چگونه استخدام حسابدار رستوران شد؟
شما اگر خواهان استخدام به عنوان حسابدار رستوران هستید، میتوانید به سایتهای معتبر آگهی حسابدار رستوران مراجعه نموده و رزومهی کاری خود را ارسال نمایید.
۲- فیلم آموزشی حسابداری رستوران را از کجا تهیه نماییم؟
فیلم آموزشی حسابداری رستوران را میتوان از طریق جستجوگر گوگل به راحتی مشاهده نمود و اطلاعات مفیدی کسب نمود.
۳- چگونه آموزش عملی حسابداری رستوران دید؟
شما میتوانید در کلاسهای مجازی یا حضوری که در آموزشگاههای حسابداری برگزار میشود، شرکت نموده و آموزشهای لازم را کسب نمایید.